Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Foran Loven

I Polen har folket valgt en ny regering. Det demokratiske valgs resultat bryder de sig ikke om i EU. EU blev som bekendt dannet for at forhindre virkningerne af for meget demokrati, for folket stemmer altid forkert.

PiS hedder det største parti på polsk til stor moro for danskerne. Det har andre »værdier« end dem, man har opfundet og puttet ind i Lissabon-traktaten. PiS er EU-skeptisk, tro mod katolicismen og går ind for mere velfærd. Det er reaktionært. Parlamentet har vedtaget en ny medielov, der gør, at regeringen ikke gider ansætte mediefolk, som kæmper imod regeringen. Det viser sig, at mediefolkene også i Polen var røde lejesvende – kaldet marxister – og dermed videreførte de tiden fra før demokratiet i Polen. Regeringen har skaffet sig af med de sidste repræsentanter for det gamle, røde Polen. Men den går ikke. Kun en rød presse er en fri presse. Nu skal polakkerne møde op på skoleinspektørens kontor i Bruxelles, for de er uartige. Døren til kontoret hedder Loven. Foran Loven står allerede frække slovakker, tjekker og ungarere, mens Inger Støjberg er sat i skammekrogen.