Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Følsomme DF

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Joachim B. Olsen (LA) sammenligner Dansk Folkeparti med en elev fra de små klasser i folkeskolen, som blev mobbet. Nu er DF så blevet de store og magtfulde i skolegården og er selv begyndt at mobbe de andre. »Det har plantet sig i Dansk Folkepartis psyke. De er meget, meget følsomme. Det er almindelig kendt på Christiansborg,« afslører Joachim B Olsen i P1s politiske magasin, Slotsholmen. DF afviser naturligvis alt og henviser til tavshedens lov, omerta, som er kendt fra alle gangsterfilm.

En anonym DFer udtaler til Groft sagt: »Joachim B sover snart med fiskene. Man slipper ikke ustraffet fra at lyve om, at DF er nærtagende. Vi vil bare ikke have skattelettelser, hvis Liberal Alliance også vil have det. Vi er Danmarks mest rationelle parti. Liberal Alliance bør vide, at de skal ønske sig højere skatter, hvis de vil have, at vi skal gå ind for lavere skatter. Forstår du, stupido? Capice?«