Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Feminisme handler ikke om kvinder – og har aldrig gjort det

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Onde kvinde

Eva Selsing

Hvilken triumf for kvinder i hele verden – hun gjorde det! I en alder af bare 48 år, og som mor til syv, lykkedes det dommer Amy Coney Barrett at blive nomineret til højesteretsdommer. Wow. Sikke en kvinde. Feminister vil flage, Kvinfo laver »hyld Amy«-dag, de venstreorienterede folkeskolelærere fortæller begejstret om »who rule the world?«, og de endnu rødere journalister stimler sammen på deres platforme om at lave portrætter, interviews og fremhæve alle de statistikker og angivelige glaslofter, Barrett er brudt igennem. Ja, og damebladene! De rydder forsiderne, alle sammen, så snart hun er formelt udnævnt. Det er stensikkert.

Eller er det nu også det? Der er jo det problem, at nok er ACB kvinde, men hun er det ikke på den, skal vi sige, rigtige måde. Hun er jo konservativ. Og, åh nej, kristen! Og hun støtter ikke fosterfordrivelse i konerealiseringens hellige navn! Beklager, Amy. Du ryger i fjendebunken i stedet. Det handler nemlig ikke om kvinder og har aldrig gjort det.

Søren Pind. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Alle mænd under samme hammel

Søren Pind

Thomas Senderovitz, vort dejlige lands øverste mand i lægemiddelstyrelsen, er kommet frem til en erkendelse: Alle mænd er bærere af en overgrebskultur, tilkendegiver han på det sociale medie Twitter: Mænd er »medbærere af en kultur«, hvor overgreb beskrevet af over 300 kvinder i det såkaldte dagblad Politiken er normen.

Groft sagt finder det opsigtsvækkende, at direktøren for en af landets styrelser har den opfattelse. Man kan kun gisne om, hvoraf den udspringer. Hvad arbejdsmiljøet måtte være det pågældende sted, skal Groft sagt kun kunne gisne om. Men det ville være at foretrække, om hr. direktøren lod være med at trække alle mænd ind under den samme hammel. Det er jo kun noget, vi i Danmark forventer af muslimer...