Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Falck bør tage tyren ved hornene og åbne for alt, som man har indsamlet om Bios

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Vil Falck stadig lukkethed?

Peter Nedergaard

Falcks tidligere ledelse med Allan Søgaard Larsen og bl.a. Peter Goll i spidsen misbrugte ifølge konkurrencemyndighederne selskabets dominerende stilling, da de via en svinsk kampagne bragte konkurrenten Bios i knæ. I den forbindelse indsamlede man i Falck angiveligt et stort arkiv med massevis af informationer om Bios.

Sidstnævnte vil gerne have viden om, hvad arkivet indeholder og herunder, om der også findes personlige informationer om Bios-lederne. Groft sagt er en hund efter åbenhed. Vi forstår Bios’ bekymringer.

Vi synes derfor, at Falck skal tage tyren ved hornene og åbne for alt, som man har indsamlet om Bios. Akkurat som Stasis arkiver lagdes ud til åbent skue efter Berlinmurens fald i 1989.

DR afviser overraskende kritik

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Der har været kritik på alle hylder af DRs Dansk Melodi Grand Prix. Berlingskes anmelder skrev: »Mine tæer har stadig ikke krøllet sig ud efter Dansk Melodi Grand Prix.«

Men den ansvarlige for showet i DR, underholdningschef Jan Lagermand Lundme, afviser kritikken: »Der var ca. 1,4 mio. seere, og jeg har også hørt henvendelser fra mange, der var glade for at se showet. Det er et show, som rigtig mange mennesker elsker. Og rigtig mange mennesker elsker at hade det. Og det er rigtigt fint.«

Ingen bør være overrasket over underholdningschefens afvisning af kritik. Sådan opfører DR sig altid. Da DR sendte serien om 1864, hvor konseilspræsident Monrad ruller rundt på gulvet som en idiot, var der laviner af kritik, men DR afviste den fuldkommen. Og da DR lavede Historien om Danmark, hvor frihedskæmpere alle var kommunister og kritikken var voldsom, så mente DR, at kritikken var ubegrundet. Det egentlige tragisk-komiske er, at disse gentagne skandalesager overhovedet ikke har effekt på DR.

Aftenshow

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

DR har mange shows. Et af de shows hedder »Aftenshowet« med en yngre kvindelig og en yngre mandlig studievært. Det er af hensyn til diversiteten. De smiler hele tiden, fordi det er et show. Og der er tit tre gæster, som ler meget og skal mene meget.

28. februar  var det den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), forskningsminister Tommy Ahlers (V) samt en skuespiller. De lo meget og skulle kommentere amerikansk politik. Skuespilleren mente, at Trump er en tosse, og så nikkede også regeringens smilende repræsentant, hvorefter han sagde, at USAs præsident er forfærdelig og taler ned til handicappede. At danskere privat mener, at Trump er en tosse, ved vi, men hvordan kan en ansvarlig minister udtale sig sådan om vores nærmeste allierede, og om det amerikanske folk? Troede han, at han var på Facebook?