Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Faktaresistent

Hans Hauge Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kommunikationschef Sune G. Æbelø er god til at kommunikere. Og derfor er han ansat i Det Obelske Familiefond. De vil nok helst have venstreradikale ansat. Det er en del af deres progressive brand.

Sune har skrevet til statsministeren og fået brevet trykt i Politiken. Han kan godt se, at Inger Støjberg er god til det med kommunikation. Hun kaster med kager, siger Sune. Og gør man det, må man ikke grine. Og det gør hun. Sune gør nu opmærksom på, at Inger Støjberg er »faktaresistent«. Og det er Sune ikke. Hvorfor er hun faktaresistent? Lykkeligvis får vi forklaringen lidt senere i samme avis. Der skriver lektor Kaur, som er ekspert i Punjab, at hvis vi ikke får flere humanister uddannet, kan ingen »skille fakta fra fiktion«. Inger Støjberg er ikke cand.mag. i flerkulturelle studier med dramaturgi som sidefag. Det er forklaringen. And that’s a fact.