Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Fait accompli

05DEBjeve-Eva-Agnete-Selsin.jpg
BMINTERN - Eva Agnete Selsing Fold sammen
Læs mere

Nordsjællands Politi går foran. Der mangler ikke meget, før politireformen af 2006 når sit mål: at fjerne det lokale beredskab, så der kan frigøres midler til at understøtte et voksende fedtlag af jurister og bureaukrater i ordensmagtens top. I denne ånd har Nordsjællands Politi varslet, at man vil fjerne udrykninger fra Helsingør og Frederikssund.

Det har medført kritik og frygt for konsekvenserne af manglende lokalt beredskab. Deriblandt Helsingør-borgmester Benedikte Kiær (K), som tager en pause fra relativeringen af ghettoproblemerne i sin kommune, og udtrykker ærgrelse ved planerne.

Men fadderne til reformen kan ikke ånde lettet op endnu. Først når politiet er helt væk fra gaden, og alle penge går til politidirektørbonusser og multikulturalistiske jurister, er målet nået.