Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Facebook udviser en DDR-lignende evne til at tilsidesætte respekten for vores grundlæggende rettigheder

Foto: Claus Bigum

Das Leben der Münster

Eva Selsing

Facebook banner, blokerer, fjerner og udrenser alt omhandlende den britiske aktivist Tommy Robinson. Til at kommunikere censuren har man i Norden en mand ved navn Peter Münster, som altså skal være det halvtotalitæres talende ansigt. Peter siger, om den drakoniske indsats for at forhindre folk i at nævne den Unævnelige, at hensynet til »sikkerhed [vejer] tungere end hensynet til ytringsfrihed.«

Hvor behjertet. Er det mon sikkerheden og trygheden for de sexmisbrugte engelske piger, hvis sager, Robinson kom i fængsel for at rapportere om? Eller er det snarere beskyttelsen af gerningsmændene – som formedelst er muslimer – Peter og hans arbejdsplads gerne vil friholde fra kritik og opmærksomhed? Det er ikke til at sige, men sikkert er det, at jobbet som Facebooks menneskelige envoyé må kræve en DDR-lignende evne til at tilsidesætte respekten for vores grundlæggende rettigheder. Når nu Facebook er den de facto fælles offentlighed. Nogen bør købe denne Münster en grå læderjakke og et par retro-hørebøffer.

Hvad var du klædt ud som til fastelavn?

Bent Blüdnikow

Foto: Claus Bigum.

Premierminister i Canada Justin Trudeau har undskyldt for, at han til private fester for årtier siden var udklædt og havde brun sminke på. Det er tidsskriftet Time Magazine, der kan afsløre de rystende fotografier af Trudeau med brun ansigtsfarve, vistnok i forbindelse med en udklædning som Aladdin.

Nu kan man synes, at det er hysterisk ligegyldigt, men sagen er en del af den krænkelseskultur og identitetspolitik, der er blevet en besættelse på amerikanske og canadiske universiteter og i progressive kredse.

Tænk blot på, kære læser, hvad De var udklædt som til fastelavns-fester i de glade tider før krænkelseskulturen bredte sig som pesten. Skal vi undskylde for, at vi var klædt ud som cowboyder og indianere? Nåh nej, ikke som cowboyder, for det er en hvid herskergruppe, ifølge de progressive, så der ingen, der har ret til at føle sig krænket.