Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Eva Selsing i Groft sagt: Stakkels Ellemann junior. Han lever i en luftspejling af fars liv

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Far Ellemanns gamle drøm

Eva Selsing

Det går ikke så godt for den ellers så ubekymrede Ellemann junior i Venstre. Jovist, man har held til at decimere Støjberg-lejren ved ikke rigtig at støtte Inger i pædofilkommissionen, ved at motivere Knuth ud af partiet (ved ikke at give ham nogen poster) og, senest, ved at fyre hardliner-spindoktoren Jesper Kraft. Men det virker ikke rigtig, vel?

Det er ellers tydeligt, hvad projektet er. Ellemanns bejling til de Radikale fremkalder drømmen om borgerlighed som noget med samhandel og udsyn og grænseløshed - om mere EU. Det er farmand Ellemanns gamle længsel. Fra dengang senior var noget ved musikken og fik alle journalister til at gispe over det vittige i et par blå sokker med gule stjerner på. De gode, gamle dage. Stakkels junior. Han lever i en luftspejling af fars liv. Hvis det da så bare var sjovt.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Selv Groft sagt kan fejle

Peter Nedergaard

Groft sagt afviser som regel, at der finder strukturel diskrimination sted i Danmark. Diskrimineres der på baggrund af hudfarve, køn eller seksualitet, skyldes det enkeltindividers forkvaklede indstilling. Diskriminationen er på ingen vis systematisk. Nu må vi imidlertid gå canossagang og indrømme, at vi tog fejl.

Chart er kunstmesse for samtidskunst med et stort offentlig tilskud betalt af skatteyderne. Næste gang, den afholdes, er i slutningen af august. I den forbindelse er alle mandlige kunstmalere forment adgang. Kun kvindelige kunstnere må deltage. Malere af hankøn kan være nok så dygtige, men alene i kraft af deres køn vil de være stængt ude. Hvis det ikke er strukturel diskrimination, så ved vi ikke, hvad det er.

Groft sagt beklager således, at vi hidtil har taget fejl af diskriminationens karakter her til lands.