Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

EUs fallit

Ulrik Høy Groft Sagt
Ulrik Høy Groft Sagt Fold sammen
Læs mere

EU gik for alvor op i limningen under den græske gældskrise, hvor grækerne gjorde Tyskland og EU til grin. Banesåret kom i efteråret 2015, da millioner af migranter væltede ind over de ubevogtede grænser. Det var kapitulationen og for Danmark mere sølle end kapitulationen 9. april 1940. Her bøjede vi os dog for den knusende, militære overmagt, i 2015 kapitulerede vi til de civile invasionsstyrker i skikkelse af migranter og FN-konventioner.

Hvorfor gjorde vi det? Fordi konventioner er gud for demokratiets ledere. Fordi demokratiets ledere hellere prisgiver deres befolkninger end svigter de hellige FN-konventioner. Så kan menigmand klø sig i nakken og spørge, om det nu også er umagen værd at spolere nation og fædreland på den konto. At terrorister skjulte sig i mængden, siger sig selv. At strømmen af migranter udgjorde en episk dimension af kriminalitet, det har vi forstået. At migrantstrømmen repræsenterede det største missionsfremstød for islam nogensinde i Europa, det siger også sig selv, skønt ingen rigtig siger det.