Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

EU-toget

05DEBjeve-Hans-Hauge-172326.jpg
BMINTERN - Hans Hauge Fold sammen
Læs mere

Her troede de alle, at EU var enden nær, men så, hokus pokus, vendte det hele, fordi nutidens svar på Napolen, Emmanuel M, vandt valget i Frankrig. Nu er der ingen grænser for, hvor godt det går for EU-projektarbejdet. »Jeg mærker en helt ny dynamik,« udtaler Margrete Vestager. Og hun bruger primitive lignelser for at anskueliggøre dynamikken. Tyskerne og franskmændene er ved at genstarte »EU-toget«. Gad vide, hvorfor det ikke er EU-elbilen eller EU-bussen?

Vestager kan også høre, hvad ingen siger: »Så kan Danmark bare blive stående på perronen.« Det er der ingen, der siger, siger hun. Hvem kan ikke se det for sig? Lille Danmark står forladt på perronen sammen med briterne, mens EU-toget kører sydpå i fuld fart. Men kan vi ikke godt lide briterne? Vi kan jo tale med dem. Nej, fortæller Vestager: »Briterne var sådan set ikke vores største venner.« Nej, det er og var tyskerne. Jawohl.