Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

»Et stærkt setup«

Eva Selsing Fold sammen
Læs mere

Er De utryg? Det er De ikke ene om. Menige politifolk føler sig som omvandrende skydeskiver, når de skal bevogte terrormål i Nordsjælland. Men nyudnævnt politidirektør Jens-Christian Bülow synes tværtimod, at politiet i så henseende har »et stærkt setup«. Og det kan nok berolige den enkelte politimand, der sætter livet på spil for at beskytte eksempelvis jøder. Når selveste politidirektøren føler, at sagerne er i orden, må man lytte, for nok har han aldrig selv risikeret liv og lemmer – men han har taget en kandidatgrad i jura, og det er også utrolig modigt.

Og hvad denne Bülow ikke har i politimandserfaring, det har han i virkelyst. Bülow er nemlig kendt fra den såkaldte Christiania-sag, hvor han var med til at producere den famøse nødløgn, der misledte Folketinget. En entreprenant type, sådan ordmæssigt, det er sikkert. Mere tvivlsomt er det til gengæld, om dette verbale talent kommer politiets fodfolk til gode.