Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Enden er nær

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi lever i de sidste tider, det er helt sikkert. Blandt tegnene på den forestående apokalypse i Bibelen, er jordskælv og hungersnød – hvilket vi allerede oplever fra tid til anden. Men da den hellige bog blev samlet, begyndende med Nikæa-koncilet i 325, overså man ét tegn: at eksistentielt skibbrudne damer i den vestlige verden begyndte at gifte sig med sig selv. Og her er vi så nu. Den selvviede Henryette Demant forklarer: »Jeg lovede mig selv, at jeg gerne må være den, jeg er, præcis som Gud har skabt mig. Jeg behøver ikke længere holde ’mig’ på afstand, vise en facade eller forsøge at leve op til at være andet, end jeg er.«

Når kirkens egne legitimerer rituelt navlepil, er det på tide at flygte ned i jordhulen og krydse fingre for, at man er blandt de 144.000 udvalgte. Husk madpakker – vi ses måske på den anden side.