Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

En ualmindelig muslim

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

TV-fænomenet Abdel Aziz Mahmoud bliver efter eget udsagn spurgt af alle mulige partier, om han vil stille op for dem. Og hvorfor skulle han dog det, for som han siger: »Det sjove og mest paradoksale er, at lige nu har jeg politikernes øre.« Det må være det venstre af de to. Abdel er nemlig rasende over, at Lars Løkke har opfordret muslimer til at sige fra over for deres ekstremistiske trosfæller.

»Jeg forstod simpelthen ikke, hvad det var, jeg skulle gøre rent praktisk,« påstår Abdel i Berlingske. »Som almindelig muslim?«

Pjat og vrøvl. Han kunne jo starte med – som »almindelig muslim« – at tale med nogle af de »ualmindelige muslimer« og spørge dem med hvilken autoritet, de bruger vold. Men det tør Abdel muligvis ikke af den simple grund, at svaret ville gøre ham til en mindre god almindelig muslim. Og en bedre ualmindelig muslim. Desværre.