Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

En typisk Dohrmann

Claes Kastholm Hansen: Efter at Miljøministeriet nødtvungent har måttet indrømme, at loven om den skandaløse ødelæggelse af Østerild Plantage er ugyldig, har Dansk Folkepartis miljøordfører Jørn Dohrmann buldret, at nu må hele sagen gå om og alle forudsætninger for beslutningen efterprøves.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke desto mindre har han også erklæret, at hans parti stadig stemmer for ødelæggelsen, skønt forudsætningerne ikke eksisterer, og skønt dette at tro på en fremtid af betydning for vindmøllebyggeri i Danmark svarer til at satse sine sparepenge på en ny fremtid for skibsværfter i Danmark. Nu buldrer Dohrmann igen, denne gang mod den australske eksport til Danmark af dødsensfarlig gift. Den slags skal vi sandelig ikke have mere af, runger det som fra en tom tønde, men det, som allerede er aftalt, bliver vi nødt til at modtage, for vi vil jo, som han sagde til Berlingske i går, også gerne kunne eksportere vores eget industriaffald til andre lande. Således udstiller han ufrivilligt, men ubarmhjertigt sit partis totale holdningsløshed på miljøområdet. Hvis hans udsagn skal have mening, må det jo betyde, at når vi har modtaget den første last HCB-gift fra Australien, så holder vi selv op med at eksportere industriaffald. Ikke for ingenting kaldes på Christiansborg et udsagn af typen »hvis der kommer snestorm i eftermiddag, spiser de fleste danskere altid sennep og ketchup til deres røde pølser, når livgarden kommer forbi« for en typisk Dohrmann.