Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

En splint i begge øjne

Peter Kurrild-Klitgaard: Søndag aften i DR2’s Deadline forklarede Dansk Folkepartis medlem af Retsudvalget, Malene Harpsøe, hvordan hun vil have justitsministeren til at undersøge mulighederne for at retsforfølge den katolske biskop Czeslaw Kozon i forbindelse med en trist sag om en dement nonnes død – for knap et kvart århundrede siden.

Peter Kurrild-Klitgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Deadlines studievært Mads Brügger så forsigtigt pointerede, at det jo formelt set ikke var biskoppen, der var juridisk ansvarlig for klosteret, kom det autoritative svar fra den fhv. merkonomstuderende: »Nej, det er jo svært at sige … Sagen er den, at han er en biskop, og indenfor den katolske kirke er det jo ret flot at være det«. Man fristes til at sige, at det jo også kunne være ret flot at være medlem af Retsudvalget, om end det også kunne forpligte. Studieværten havde nemlig ganske ret: En katolsk biskop har omtrent så stor myndighed i forhold til nonneklosteret, som en ordfører for Dansk Folkeparti har over for, hvad et medlem af Dansk Front foretager sig. Men det er jo sådan set ligegyldigt: Som retsudvalgsmedlemmet forklarede, så er hun »jo ikke jurist«, og så skal man jo ikke lade jura stå i vejen for retten til en god historie. Specielt ikke hvis den handler om de dersens katolikker – hvoraf nogle går rundt i lange kjortler, med mærkelige hatte og kalotter og brænder røgelse af. Nogle katolske kvinder går endog med håret tildækket. Meget mistænkeligt, aldeles udansk, og vel nærmest sådan lidt Mellemøstligt.