Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

En sær politisk fisk

Peter Kurrild-Klitgaard: Mens lyshårede danske børn sover trygt, trænger fremmede horder sig på og truer med at udrydde det danske, og så er det godt, at vi har den konservative fødevareordfører Tage Leegaard til at stå vagt om både folkesundhed, nationalarv og – ikke mindst –erhvervsinteresser.

Peter Kurrild-Klitgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi tænker her naturligvis på det læserbrev i Jyllands-Posten forleden, hvor man kunne læse politikeren kalde til kamp imod den farlige, fremmede fjende: Den vietnamesiske pangasius-fisk. Jo, De læste rigtigt: En politiker, De aldrig har hørt om, rejser som politisk sag en fisk, De ikke kender. Leegaard – der tilfældigvis er fra Thisted og har havneudvidelse i Hanstholm som en anden konservativ mærkesag – advarer uegennyttigt om, at denne fæle fisk er blevet meget populær hos forbrugerne og »er tæt på at udkonkurrere den danske, friskfangede rødspætte«. Nok er den fremmede fisk – ifølge Leegaard – måske ikke helt så sund som rødspætten, men det særligt nederdrægtige ved den er vistnok, at den er billig og dermed »presser prisen på de dansk fangede fisk«. Leegaard har derfor rejst spørgsmålet overfor fødevareministeren. Nok kan der næppe gribes ind med handelshindringer, men andre metoder kan vel også benyttes, når der gælder kampen for den etnisk rigtige fisk.