Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

En ny folkevandring

Flemming Ytzen, journalist, kommer i Politiken med et stærkt argument for, hvorfor vi skal begrænse antallet af flygtninge. Det er en kærkommen støtte til den ny regerings politik. Han fortæller om de vietnamesiske bådflygtninge, som vi mødte med sympati, og så retter han det til det uffe-elbækske ord: empati. Der var kun 7.000, skriver han, men her har han vist talt familiesammenføringer med, for der kom mindre end 4.000. Han fortæller om, hvordan de er velintegreret hos os. Sandt nok. Det skyldes nu nok ikke stat eller kommune, men den katolske kirke. Budskabet er, at hvis der kommer et lille antal flygtninge, og hvis de dertil er kristne, da er det ikke noget problem. Det er vel ren DF-politik.

Ytzen advarer: En ny folkevandringstid er på vej. Det bliver uhyggeligt brutalt. At tænke sig, at de skriver den slags i Politiken.