Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

En moralist mindre

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredagens store nyhed kommer som et chok for Groft sagt: Landets alvorligste kvinde, bornholmeren Anita Bay Bundegaard, forlader nu sin stilling som chefmoralist og kulturredaktør på dagbladet Politiken til fordel for en stilling som leder af en organisation ved navn ”Save the Children” i Genève. Dette kommer til at betyde intensiveret konkurrence på dagbladsmarkedet, for der er næppe nogen tvivl om, at Politiken bliver en endnu bedre avis med én moralist mindre. For Groft sagt derimod er Anita Bay Bundegaards bortgang et tab.

Høj moral og dobbeltmoral følges som bekendt ad, og det er netop i samspillet mellem de to, Groft sagt har sit revir, men vi skal være de første til at indrømme, at vi har skrevet alt for lidt om denne moralismens dronning, der forstod at gøre enhver, som udtrykte kritik af den muslimske indvandring, til Anders Breiviks åndelige bagmand. Vi vil savne Anita Bay Bundegaards altid smagfulde lyse skikkelse og dystre, nærmest grædende væsen. Og vi ønsker Politiken til lykke med tabet.