Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

En historie fra Andeby: Farlig bandeleder blev ikke kontrolleret

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Omvandrende citronmåner

Eva Selsing

Så er der nyt fra den inkarnerede kompetence i staten, denne gang retspsykiatrien. De har læst om bandelederen, der blev befriet fra en sikret anstalt i Slagelse? Det viser sig, at hans kumpaner smuglede pistoler ind i kageæsker. Og at disse kageæsker blev modtaget af personalet med så stor forventningsglæde, at man ikke anede uråd. Fællestillidsmand Helle Brink uddyber den anvendte professionalisme:

»Personalet havde faktisk lige dækket op og lavet kaffe, og så skete det, da de satte sig for at skulle spise kagen. Som jo så viste sig at være pistoler.«

Men hvorfor blev kageæskerne ikke åbnet? Jo, ser De, bandelederen var ikke omfattet af »brev- eller besøgskontrol«. Læs det lige igen: bandelederen, som var så farlig, at han måtte spærres inde på en lukket psykiatrisk afdeling, var ikke omfattet af kontrol.

En historie fra Andeby. Alle vore varmeste tanker til det hyggelige personale, som gik glip af en runde bandekage.

»Gu er det ej - det var fedt!

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Min kollega Eva Selsing skriver i sin kommentar, at Kronprinsparret leger med ilden ved uddeling af priser til »kunstnere af mere eller mindre postmoderne-venstreorienteret-opløsningslækkert tilsnit«, og hun konkluderer, at Kronprinsparret risikerer at miste opbakning blandt alle de mange danskere, der ikke har købt progressivismens smadreideologi.

Eva Selsing nævner en række eksempler på denne politiske uddelingspraksis, men tillad mig at tilføje en, som hun ikke nævner: I 2012 uddelte parret en pris på 500.000 til tegneren Strid, der har en fortid i det autonome miljø i København. Det var Strid, der i sin tegneserie hyldede politisk vold og om Rote Armee Fraktions bombning af en amerikansk base i Tyskland lod sit alter ego sige i tegneserien, at det ikke var terror: »Gu er det ej - det var fedt!«

Vi venter spændt på næste prismodtager.