Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

En grusom Schwalbe

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom har en forkvinde, der holder af at udtrykke sig skriftligt, som man ellers kun plejer at råbe hen over ølsjatterne et kvarters tid, før Toga Vinstue lukker. Camilla Schwalbe hedder hun, og i episode IV af den fejde, hun for tiden har med Anders Samuelsen i Berlingske, kan man i løbet af tre korte spalter læse udtryk som »naiv«, »tågesnak«, »gakkede fremtidsscenarier«, »liberalt Neverland«, »fuldstændig misforståede opfattelse af retfærdighed«, »temmelig misforstået« læsning af Produktivitetskommissionens beregninger, »suspekt«, »korthus af ustabile beregninger«, »gakket svar«, og at Anders Samuelsen lider af virkelighedsfornægtelse.

På trods af Camilla Svadas grusomme Schwalbe forekommer det Deres Groft sagt, at langt den skøreste af de to kombattanter er hende selv. For læs, hvad hun også skriver: »Faktisk viser beregninger fra AE Rådet, at 18 af de 20 milliarder, som LA ønsker at bruge på skattelettelser, vil tilfalde de rigeste ti procent af befolkningen«.

Hvordan i alverden kan man kalde undladelsen af at konfiskere folks ærligt tjente penge for »at bruge«? Og siden hvornår er udtrykkene »at beholde« og »at tilfalde« blevet synonymer? Det er så skørt, at vi for en gangs skyld er mundlamme. Men det taler i grunden også for sig selv. /Henrik Dahl