Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

En by i Rusland

Læs mere
Fold sammen

Mellemfolkeligt Samvirke er en organisation, der lever af dansk ulandsbistand – undskyld, af at formidle dansk ulandsbistand. Det er også en organisation, hvis informationsmedarbejder, Poya Pakzad, har stærke meninger. »Asylansøgere skal vide, at menneskerettighederne i Danmark er en by i Rusland,« skriver Poya Pakzad på sin facebook-side.

Det udsagn er folketingsmedlem Naser Khader (K) stærkt utilfreds med, og de to herrer er havnet i et offentligt skænderi på de sociale medier.

Uden at skulle konkludere, hvem der har ret, må man konstatere, at Mellemfolkeligt Samvirke mener, at menneskerettighederne i Rusland og i Danmark er sammenlignelige. Tænk, hvis asylansøgerne vidste det. Mon ikke nogle flere asylansøgere så ville søge til Rusland? Måske har Naser Khader slet ingen grund til utilfredshed med Mellemfolkeligt Samvirkes bagvaskelse af Danmark. Måske arbejder Mellemfolkeligt Samvirke bare for at give Putins Rusland et bedre image?