Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

En bitter mand

En skuespiller ved navn Claus Flygare savner en annonce fra Saxo Bank om, hvorfor den ene af virksomhedens direktører, Lars Seier Christensen, flytter til Schweiz. »Der en ingen helsides annoncer med forklaringer på direktørens flugt,« kvækker Flygare på kanalen P1, der kalder sig selv for »tankevækkende radio«.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flygare forestiller sig, at Seier Christensen flytter, fordi han angiveligt står overfor at skulle retsforfølges og er bange for bagmandspolitiet. »Når en mand stikker af som Seier Christensen har gjort, ligner det en halv tilståelse.« Hvis skuespilleren har ret, vil naive sjæle være noget forundrede over, at de andre af Saxo Banks direktører ikke også stikker af. Er disse notoriske forbrydere virkelig dummere end deres kollega?

Underligt nok virker Claus Flygare først og fremmest bitter. »Dejligt for direktøren, der tilsyneladende er kommet i Paradis,« mukker skuespilleren til slut. Groft sagt opfordrer den bitre mand til at følge Saxo Bank-direktøren til det schweiziske Paradis. Det er uden tvivl en plage at gå herhjemme i Danmark på dagpenge, mens dem, der betaler gildet, bare stikker af. Hvor ufint overfor Claus Flygare.