Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Eksperimentalzone

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Gud.. undskyld… Nogen ske tak og lov for den religiøse bevægelse Alternativet! De har besluttet, at de kun vil stille op i paneldebatter, hvor både kvinder og mænd deltager. »Politikken betyder blandt andet, at partiet er en eksperimentalzone for ligestilling og mangfoldighed,« skrev partiet for nylig i en pressemeddelelse, og fortsatte: »Et konkret eksempel på dette er, at talerækken til partiets gruppemøder er skiftevis kvinde og mand.«

Enkelte vil måske finde det særdeles kønsligt binært og heteronormativt. Men ingen vil kunne nægte, at Alternativets åndelige leder, Uffe Elbæk, tager kvindekampen alvorligt, idet han medvirker i en ny interviewbog »Midt i en paniktid«, hvor alle 12 forfattere er mænd (biologisk set). Men de er det på samme måde som Jesu 12 disciple. De tager lidelserne på sig. For heldigvis deltager ingen (biologiske) kvinder. De skal nemlig ikke associeres med panik.