Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Egoisme – nej tak

05DEBjeve-Lars-R-Moeller-17.jpg
BMINTERN - Lars R Møller Fold sammen
Læs mere

Sognepræsten i Bredballe Kirke ved Vejle, Birgith Vestergaard Thomsen, har forbudt luksusbiler foran kirken på konfirmationsdagen. Når de unge mennesker kommer i kirken, skal de tænke på næsten, ikke sig selv. At prale med sin velstand er hermed forbudt.

Groft sagt er enig, men mener ikke, at det er nok. De unge mennesker møder også frem i forskellig påklædning, hvoraf velstand undertiden kan aflæses og gøre næsten misundelig.

Det foreslås derfor, at sognepræsten udarbejder en liste over reglementeret og acceptabel påklædning, inklusiv undertøj, sko og strømper. For ikke at gøre forskel mellem sognene foreslås listen gjort til en national kristen kanon over acceptabel påklædning til konfirmationer. Det bør ligeledes overvejes, om den skal udvides med ure, ringe og mobiltelefoner.