Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dyrepasser hansen

Edith Thingstrup: Folketingsmedlem Christian H. Hansen forlod for nylig Dansk Folkeparti på grund af partiets interesse for at bekæmpe burkaer.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvinders beklædning var et problem af mindre betydning, fastslog Christian H., som altid har interesseret sig mere for at bekæmpe dyresex. Da den dyre­glade politiker meddelte, at han ville stifte sit eget parti, begyndte gisningerne om, hvilket partinavn han ville vælge. Skulle det være Dyrenes Parti? Det endte med det kedelige navn Fokus, som engang var betegnelsen for et magasin for mænd. En overgang troede denne Groft sagt dog, at partiet ville opstille den burka-løse sexkilling og dyreven Kira Eggers. Men det viste sig desværre at være en fejllæsning. Navnet var Kim Eggers. Christian H. burde have spurgt Groft sagt til råds om sit nye parti. I givet fald havde vi foreslået Zoologisk Velfærdsparti i erkendelse af, at Danmark er en stor zoologisk have, hvor staten er vor kærlige og omsorgsfulde dyrepasser. Men Christian H. Hansen egner sig nok bedre som dyrepasser ude i virkeligheden. Hans dage som dyrepasser på Christiansborg er i hvert fald talte.