Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dyrenes statsminister

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Peter Nedergaard

Det vakte megen moro under Folketingets åbningsdebat, da statsminister Mette Frederiksen fortalte om, hvordan det havde været en af regeringens første prioriteter hurtigt at få en tilfredsstillende tidlig pensionsordning for de nedslidte cirkuselefanter, Rambolina, Lara, Djungla og Jenny samt kamelen Ali.

Groft sagt er også på dyrenes side, og efter en lang debat skal der være plads til lidt grin for at holde trætheden på afstand. Omvendt er vi lidt forbeholdne over for regeringens prioriteringer. For hvor er den tilsvarende hurtighed angående den lovede indsats for Arne og de andre nedslidte fra arbejderklassen? Må den hjemvendte socialdemokrat ved navn Blå Bjarne se til, at dyr af ikke-vestlig herkomst trumfer alle andre prioriteringer i regeringen?

Ring til Johanne

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er godt, at Klima-Greta har behjertede voksenvenner, som vil forsvare hende (eller, rettelig, hendes sag) mod enhver kritik. Eksempelvis Johanne Schmidt-Nielsen, kommunist og generalsekretær i Red Barnet, som selvfølgelig har været ude og angribe Gretas kritikere. Hvilket er rørende, og vidner om et stort hjerte for de søde små.

Det minder jo om januar i år, hvor amerikanske drenge fra den katolske Covington-skole blev generet af en professionel venstreorienteret indianeraktivist – hvilket fik hele mainstreammedie-USA til at iværksætte en sand chikanestorm mod drengene. Løgne om racisme og fremmedhad føg om ørerne på de 16-årige poder, som blot havde stået og forholdt sig roligt. Iført MAGA-kasketter.

Nu tiltrådte Johanne først i Red Barnet i foråret, men vi er sikre på, at hun også dengang tog børnenes parti. For det er jo børn, og her gælder ingen ideologi. Vel?