Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dyr ligestilling

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

En læser jamrer i Politiken: »Jeg er 41 år gammel. Jeg har ingen mand, ingen børn og ingen husdyr. Til gengæld har jeg et skønt hjem i en herlig andelsforening på Amager og et fantastisk djøf-job i det offentlige med en god overenskomst og en dertilhørende fornuftig pensionsordning og forsikring. Troede jeg.« (Groft sagt indlægger på dette tidspunkt lidt underlægningsmusik fra gyseren »Dødens Gab« for spændingens skyld).

Den 41 årige djøf’er har nemlig opdaget, at hun indgår i en kollektiv ordning, hvor der automatisk bliver sat penge af til eventuelle børn. »Vi har et heteronormativt pensionssystem, der er indrettet til en far-mor-og børn-kultur, som reelt er under afvikling,« vræler djøf’eren. Hun er i bund og grund sur over, at hun ikke bare kan få flere penge. Men da pengene står i en kollektiv ordning, bliver de forvaltet på kollektive præmisser.

Måske skulle den kvindelige djøf’er overveje dette: Så længe pensionerne bliver forvaltet kollektivt, får kvinder mere ud af dem end mænd, fordi kvinder lever længere samtidig med, at det er forbudt at diskriminere. Så pas nu på med at få, hvad du vi have. Det kan blive dyrt at være ligestillingsfreak.