Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dragsteds revolutionsløb

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I anledning af Fidel Castros fødselsdag 13. august inviterer Dansk-Cubansk Forening til picnic og løb i Søndermarken. Venezuelas ambassadør holder tale »om Fidel Castros og Hugo Chávez’ vision for et frit og forenet Latinamerika«. Det fremgår af en notits i dagbladet Arbejderen. Den snart 90-årige Fidel Castro dyrkes stadig som en helt, selv om hans land bliver fattigere og fattigere i forhold til andre latinamerikanske lande. Nåh, nej, Cuba bliver trods alt undergået af Venezuela, der er ved at falde fra hinanden på grund af mangel på mad og toiletpapir.

Når Dansk-Cubansk Forening fejrer Castros fødselsdag vil der også være sjove aktiviteter. »Klokken 15 til 16 er der mulighed for at deltage i et revolutionssporløb’, der er både et for voksne og et for børn, så husk løbesko,« skriver Arbejderen.

Groft sagt regner med, at Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, vinder løbet. For nogle år siden valgte han og familien at tage på ferie i Venezuela »på grund, af den spændende udvikling, som er sket der i de sidste seks-syv år efter valget af Hugo Chavez til præsident«. De ord vil han sikkert gerne løbe fra.