Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

DR-kartoflen

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Et politisk flertal overvejer at afskaffe licensen, og betale for såkaldt »public service« over indkomstskatten. Ideen sender kuldegysninger ind blandt Danmarks Radios venner, som frygter politisk indblanding.

»Sagt lidt karikeret er det jo sådan, at finansloven klappes på plads i natlige forhandlinger sammen med 117 andre formål, og der flyttes rundt på penge. Og det er mere betryggende, at det fortsat er et forlig, der indgås af Kulturudvalgets medlemmer og ikke alle mulige andre politikere,« siger DRs tidligere generaldirektør, Christian Nissen, til Politiken.

Ligesom man har en trafik-mafia, har man også en licens-mafia, som helst ikke vil indgå i bredere samfundsprioriteringer. »Gør som Finland,« lyder det fra fem eksperter, Politiken har spurgt. I Finland opkræves pengene over skatten, men lægges i en særlig pulje, der reguleres politisk gennem fireårige forlig. Skat eller licens. Potæjto, potahto, når bare de rigtige bestemmer. Alt skal forandres, så alt kan forblive det samme.