Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dømt til kiksethed

Eva Selsing Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad skal man egentlig med en venstrefløj, når man har en venstreorienteret borgerlighed? Den netop overståede dame-kampdag gav os et spændende kig ind i et par borgerlige kvinders »værdier«. Ellen Trane Nørby (V) blæste til kamp mod kønsroller, mens K-borgmester i Helsingør Benedikte Kiær brugte 8. marts til at reklamere inderligt for mandebarsel.

Er der nogen, der kan oplyse de damer om, at man ikke bliver smart hos fløjlsjakkerne ved at mime kulturradikalisme? Som V- og K-partisoldat er man nemlig fanget i sin kulturelt anerkendelsessøgende eksistens for evigt. Plump og stout og med samme karisma som en Bahne-butik. Det kan ikke selv de mest venstreradikale annammelser ændre på. Om så Benedikte og Ellen købte 100 Børge Mogensen-rædsler, klædte sig i Marimekko fra top til tå og udskreg et dybfølt had til jødestaten Israel, ville de stadig ikke vinde dén kamp. De røde, der lever af bourgogne og identitetsbyggeri, kan lugte falske kulisser på lang afstand.