Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dødsdømt Uber-app

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Liberal Alliances IT-ordfører, Christina Egelund, foreslår, at man indfører en Uber-model i velfærden. Til Berlingske udtaler hun: »Pointen er, at man med en Uber-lignende app kan overflødiggøre laget af bureaukrater, der sidder og regner ud, præcis hvornår fru Jensen skal have et bad.«

Det er en nærliggende tanke på denne måde at skære fedtlaget af kolde administratorer og kommunale kommissærer væk ved at træne fru Jensen i at betjene en app, som kan tilkalde varme hænder. Og hvis Egelunds idé bliver en succes, så kan hele sygehusvæsnet også kraftigt reduceres og effektiviseres ved, at hver indlagt patient udstyres med en app, hvormed man kan tilkalde læger, sygeplejersker, sosuassistenter og portører til sin seng efter behov.

Alligevel er forslaget dødsdømt. Al erfaring siden Schlüter-regeringerne i 1980erne viser, at forslag, som søges gennemført med en udtrykkelig begrundelse om at overflødiggøre bureaukrater, altid ender med at føre til mange flere bureaukrater.