Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dobbeltstraf

05DEBjeve-Lars-R-Moeller-17.jpg
BMINTERN - Lars R Møller Fold sammen
Læs mere

En handlekraftig regering agter at bekæmpe dem, der deltager i bandekrig og andet uvæsen. Et af de seneste initiativer er, at man vil fratage alle, der er straffet for banderelateret kriminalitet en del af deres bistandshjælp.

Da mindst 60 pct. af bandemedlemmerne er på bistandshjælp, vil det rette et ødelæggende slag mod taberne og afholde andre fra at søge ind i banderne.

Groft sagt er helt enig, bortset fra at det bryder med et dansk princip mod at straffe to gange. Hidtil har man betragtet strafafsonere som almindelige borgere efter udstået straf. Det kan i øvrigt godt undre, at bandemedlemmer bare får bistandshjælp. Groft sagt troede, at man skulle aktiveres og stå til rådighed for arbejdsmarkedet og ikke bare fik udleveret skillingerne, men det er åbenbart en misforståelse.