Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dobbeltmoral? Dansk Folkepartis top må gerne købe sommerhus i Grækenland, men grækere må ikke købe i Danmark

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Græske sommerhuse for grækere

Jarl Cordua

Ifølge avisen Hellas Tidende anser Græsk Folkeparti (GF) det som et problem, at alle mulige rige udlændinge opkøber sommerhuse i Grækenland. For eksempel har en prominent dansk politiker, som vi har anonymiseret til at lyde navnet »Pia«, i mange år ejet hus på den græske ferieø Santorini. Imidlertid mener GFs sommerhuspolitiske ordfører, Peter Skaarupulos, at det bør blive helt umuligt for udlændinge at købe huse i Grækenland, så også grækerne kan få råd til at købe sommerhus i deres eget land. GFs partiformand, Kristianos Dahlopolos, vil hellere eje sommerhus i det kolde nord, og håber derfor på at være blandt de få heldige udlændinge, der får dispensation til at købe sommerhus i Danmark.

Groft Sagt har muligvis fået for megen sol og forbyttet Danmark og Grækenland og andre forhold i ovenstående, men håber at læserne nok øjner et vist partis konsekvensløse dobbeltstandard.

Som slikkepinde i klassen

Anne Kirstine Cramon

Anne Kirstine Cramon. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Den seneste tid har debatten om juridisk kønsskifte raset. Alternativets Rasmus Nordqvist siger i Deadline, at det er på tide med et opgør med de klassiske kønsopfattelser, og at vi skal forsøge at skabe et samfund, hvor vi ikke tvinger en normativ kønsopfattelse ned over hovedet på folk.

Groft Sagt kunne virkelig godt tænke sig at spørge Rasmus Nordqvist, om han har det på samme måde med små piger, der bærer tørklæde, og som derved tvinges ind i en normativ opfattelse af deres køn - for ikke at tale om den fastlåste køns- og seksualitetsopfattelse, de påføres. For pudsigt nok er det ikke noget, Nordqvist og co. på nogen måde ønsker at interessere sig for.

Det er lidt som at have slikkepinde med til sin fødselsdag. Enten må Rasmus Nordqvist altså have med til hele klassen, eller også må han lade helt være.

Lad børn være børn

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er slemt nok, at visse forældre mener, at det er børnene alene, som skal tage stilling til, om de skal døbes. »Det kan vi skam ikke bestemme over på deres vegne,« siger kammerat-forældrene. Eller er det snarere barnlige forældre? Nu skal børnene også bebyrdes med at skulle tage stilling til, hvilket køn de er, mener et flertal af medlemmerne i Folketinget tilsyneladende. »Vi kan da ikke tage stilling til, om den navnefestgivne Persille Cirkeline virkelig er en pige – eller om hen mere føler sig som en dreng,« vil man fremover kunne høre samme type forældre ymte.

Groft sagt undrer sig ikke over, hvis børn rammes af dybe frustrationer. Vi mener virkelig, at det er synd for børnene med den slags umodne voksne i såvel forældre- som folketingskredsen.