Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Disruptionrådet: Alle kunne regne ud, at et udvalg for varm luft og konsulentsnak ville ende med at koste os millioner

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Dyr pamperfest

Niels Jespersen

Til ingens overraskelse er regeringens distruptionråd endt som en pamperfest med dyre rejser og massive udgifter til spin. To bureauer, Primetime og Elberth Kommunikation, har i løbet af blot 17 måneder sendt fakturaer for hele 1.038.000 kroner eksklusiv moms. Blandt andet er der brugt penge på en »påske-GIF« til rådets Facebook-side. Afholdelsen af møderne alene har kostet 1,5 mio. kroner. Heraf er 1.191.057 kroner brugt på hoteludgifterne til værelser og forplejning

Hvem skulle have troet, at et udvalg for varm luft og konsulentsnak ville gå op i hat og briller og ende med at koste skatteyderne en formue? Det mest konkrete, bullshit-rådet har leveret, er den debile video, hvor Hella Joof opfordrer os til at brænde alting ned, fordi det gjorde indianerne. Hvad den video har kostet er desværre ikke opgjort.

Spørgsmålet er naturligvis retorisk. Groft Sagt vidste det godt.

Pape Poulsens pauvre politik

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er af sit justitsministerium blevet overbevist om, at han skal hjælpe IS-krigerne med dansk statsborgerskab til Danmark. Groft sagt spår, at de nok skal blive hjulpet hjem på en effektiv facon til voldsomt dyre resocialiseringsprogrammer og massiv social indsats.

Stik modsat, når forretningsdrivende her til lands med dansk statsborgerskab har brug for politimyndighedernes hjælp til at stande massetyverier midt på dagen. Så er der ofte ikke megen hjælp at hente. Det er der heller ikke, når folk udsættes for indbrud i eget hjem. I de tilfælde gider politiet tit ikke engang møde op. Groft sagt konkluderer: »Hvis dét er ligebehandling af danske statsborgere, så må man kalde ’Groft sagt’ for ’At Tænke Sig’.«

Skrappe Anders

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Udenrigsministrene i EU indfører sanktioner mod en række russere, som har medvirket til at opbringe ukrainske skibe og holde søfolkene fængslet. Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har skruet bissen på. Der er heldigvis enighed om, at den russiske opførsel er uacceptabel, og at det er nødvendigt at trække en streg i sandet.

Groft sagt er naturligvis enig med udenrigsministeren og ser frem til, at den hårde linje fortsættes, når beslutningen om linjeføringen af Nordstream 2 skal tages. Der er jo ingen, der tror på, at Gazprom er uafhængig af den russiske regering, og Groft sagt regner med, at Anders får overtalt Tyskland til at følge trop. Der bør dog advares om, at det ikke kun er principper, men også penge, der er på spil. Ikke at det gør en forskel.