Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Digterspin

Klaus Kjøller: Den fremtrædende digter Søren Ulrik Thomsen og utallige læsere jamrer sig i dagbladet Politiken over mediernes personforfølgelse af Thorning – nu også med gemalens seksuelle orientering.

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Digteren skriver: »... for at komme endnu en gang infami i forkøbet har hun altså nu været nødt til sammen med sin mand at kommentere, hvad man skulle mene, kun angik dem selv, nemlig deres ægteskab.« Men den eneste grund til, at Thorning på Politikens forside lukker befolkningen ind i parrets sovegemakker, er, at der i et embedsmandsnotat står, at den af socialdemokratiet håndplukkede revisor på et fortroligt, internt møde oplyser, at gemalen ikke er hetero.

Underforstået: Derfor har parret praktisk indrettet sig med to husholdninger. Og da ingen kan se, at revisoren ville sige dette, hvis han troede, det kunne skade Thorning, så står det med stor sandhedsværdi. Digteren bør altså skose revisoren, embedsmanden og Thorning for at sovse os alle ind i disse detaljer. Og rose medierne for med respektindgydende etisk rejsning at have undladt at fortælle om det i det års tid, hvor rygterne har kørt.