Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

DF og stemmeretten

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Dansk Folkeparti vil ikke give stemmeret til hvem som helst. Kun til udlændinge, der kan tale dansk (og danskere, forstås). »Når man deltager i den offentlige debat og ønsker at tage stilling til, hvilke politikere og partier man vil stemme på, så skal man også kunne være i stand til at forstå, hvad der foregår, og derfor skal man også bestå en danskprøve,« siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til TV 2.

I det parallelle univers kaldet dagbladet Politiken, foregår der også en debat om stemmeafgivning. »Først for et par dage siden opdagede jeg og flere medstuderende, at der snart er regionsvalg,« skriver statskundskabsstuderende Sofie Hvemon. »Hvorfor ved vi ikke, at der er regionsvalg? Hvem har ansvaret for, at vi ikke ved det?« spørger hun bidskt. For naturligvis er det ikke hendes eget ansvar som dansk borger, endsige statskundskabsstuderende. Måske skulle Dansk Folkeparti overveje at udvide kriterierne for, hvornår man skal have lov til at stemme.