Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Det var dog utroligt, hvor rummelige danske gymnasieelever er blevet

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Rummelighed

Lars Møller

Groft sagt går ind for rummelighed. Det er således rummeligt, når gymnasiers entreprenante elever lægger deres kammeraters billeder op i julekalendere uden kammeraternes viden eller tilladelse. Billederne ledsages ofte af en lille munter kommentar om, at denne lille nissepige er en fræk lille sag, der gerne giver en tur i kanen.

Groft sagt troede naivt, at en sådan adfærd var grov og krænkende, men sådan forholder det sig ikke. Rektor for Rysensteen Gymnasium, Gitte Transbøl, kan oplyse, at der ikke er grund til indgriben, da det drejer sig om begge køn og sproget befinder sig inden for en rimelig grænse.

Groft sagt føler sig en anelse diskrimineret over at ingen har fundet på at anvende denne skribents billede i slige sammenhænge. Der er hermed givet tilladelse.

Uklogt

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Pernille Rosenkrantz-Theil (PRT) har valgt at nedlægge enheden til at understøtte kloge og talentfulde børn i folkeskolen. I alt for mange år har netop den gruppe ellers været overset. Eksperter som bl.a. Lasse Hønge Flarup fra VIVEs afdeling for børn og uddannelse mener, at PRTs beskæring er en skidt idé.

Tidligere har PRT gjort sig bemærket med at ville afskaffe nationale tests trods forskeradvarsler. Også karakterkravene til gymnasiet vil hun have ændret. Groft sagt undrer sig. Er det i virkeligheden Enhedslistens politik, som PRT forsøger at smugle igennem?

Traditionelt har Socialdemokratiet været for instrumenter, som kunne løfte børn op fagligt set. Kloge børn fra arbejderklassen skulle også have en chance. Nu kan de sejle deres egen sø. Groft sagt savner social ansvarlighed af PRT. Folkeskolen skal ikke kun være for mellemklassens mellembegavede.