Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Det socialistiske spring

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Anne Sophia Hermansen beretter om sit farvel til Nørrebro på baggrund af udenlandske drenges chikane, tyverier og meget mere.

»Så farvel Nørrebro. Farvel bydel med mere kriminalitet end i resten af København,« skriver Hermansen. »Farvel skoledistrikt, hvor absurd mange drenge går ud af skolen som funktionelle analfabeter og videre ud til – hvad?«

Nu tror hun ikke længere på, at dårlig integration kan fikses med social inklusion og en pænere tone i debatten. Nej, nu har hun fundet en anden, lige så impotent og forfejlet løsning.

»I dag tror jeg på, at en større tvangsfordeling af to-sprogede elever er vejen frem, ligesom jeg mener, at privatskolerne skal tage et ansvar og give fripladser til elever fra ressourcefattige hjem, fra hjem med paraboler i stedet for Proust.«

Men man gavner påviseligt ingen ved at ødelægge privatskolerne. På intet tidspunkt falder det Hermansen ind, at man burde lukke de fejlslagne offentlige skoler. Det havde Proust heller ikke tænkt over.

Anne Sophia Hermansen har taget det traditionelle socialistiske spring. Det starter naivt, med god vilje, og slutter – lige så naivt – med tvang. Men altid krydret med lidt forloren dannelse.