Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Det lyder præcis som DF

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Tre yngre socialdemokrater har skrevet en kronik i Politiken. Her præsenterer de deres syn på udlændingepolitik under overskriften: »Nej, vi socialdemokrater er ikke Dansk Folkeparti light«.

Interessant at det er blevet nødvendigt at sige det. Ord er jo bare ord. Eller som de siger på amerikansk: »Show. Don’t tell.« Vis det, i stedet for at snakke.

»Vi har ikke brugt et århundrede på at opbygge harmoniske samfund præget af høj lighed for at afskaffe dem igen gennem ukontrolleret indvandring,« skriver Peter Hummelgaard, medlem af Folketinget, Kasper Fogh Hansen, tidligere rådgiver, og Thomas Gyldal Petersen, borgmester i Herlev.

Meget morsomt. Det lyder præcis som Dansk Folkeparti. Men lad gå. Man behøver ikke fare i totterne på hinanden over den slags detaljer. Måske er det ikke Socialdemokraterne, der er Dansk Folkeparti light. Det er nok snarere Dansk Folkeparti, der er Socialdemokraterne heavy.