Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Det er imponerende, at Mette Thiesen formår at ramme forbi målet hver gang

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Mette Thiesens fejlskud

Niels Jespersen

Pernille Vermunds skingre sidekick Mette Thiesen er ny i politik, men har hurtigt etableret sig som en af Folketingets mest utroværdige politikere. Senest har hun beskyldt den sekulære, homoseksuelle sygeplejerske Harun Demitas for at ville fordrive danskerne og underlægge dem islam. En påstand hun ikke engang har modet til at konfrontere ham med personligt, hvorfor hun har takket nej til at optræde med Harun på TV2.

Det er ikke første gang, Thiesen dummer sig. Tidligere har hun påstået, at Rådhuspladsen var fuld af bevæbnede shariavagter samt beskyldt dansende kurdiske kvinder uden slør, for at udøve muslimsk chikane. Groft sagt finder det imponerende, at i et land med tusindvis af virkelige islamister og reelle integrationsproblemer, så præsterer Thiesen alligevel at ramme forbi målet hver gang.

Stemmer eller længere levetid?

Peter Nedergaard

Regeringen vil kun hæve prisen for en pakke cigaretter med sølle ti kroner. Alle eksperter er enige om, at det ikke batter noget. Der skal skrappere lud til skurvede hoveder. Staten kradser måske lidt mere ind, men næsten ingen holder op med rygeriet med så lille en prisstigning. Det gælder slet ikke de unge, som desværre ryger mere end før. Når regeringen ikke vil være med til en politik, som virkelig kunne bremse cigaretforbruget, skyldes det, at man frygter at miste stemmer. Cigaretter er en dræber og en livsforkorter. Men når valget står mellem at forlænge danskernes levetid eller kapre stemmer, vælger regeringen åbenbart det sidste. Groft sagt tænker sit.