Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Det er da også for galt, at vælgerne ikke bare sådan lader sig bestikke

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Utaknemmelige vælgere

Peter Nedergaard

Dansk Folkeparti plejer sædvanligvis at have stor tillid til det danske folks dømmekraft. Man opfatter sig som repræsentanter for den sande folkelighed fri for kulturradikal marinering. Det er vel også derfor, partiet hedder, hvad det hedder. Alligevel sniger der sig tilsyneladende af og til en lille gnavende orm med tvivl ind i DFernes sind. Som nu i tilfældet med tidligere MFer Kim Christiansen, der ikke blev genvalgt 5. juni.

»Man kan sgu godt blive lidt vælgertræt over ikke at blive belønnet,« siger han nu. Christiansen nævner blandt andet et kystsikringsprojekt på Anholt til flere millioner kroner, som han pressede igennem. Det kastede kun tre stemmer af sig på øen til Christiansen. Groft sagt er også gal. Hvad ligner det, at vælgerne ikke lader sig bestikke. Utaknemmelige bæster. De burde skamme sig.

Licensredelighed

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kan det passe, at det øgede antal voldtægtsanmeldelser fra 2015 hænger sammen med de åbne grænser samme år? Ja, mente Pernille Vermund (NB), nej, mente DR. Således kokkererede det lyserøde program Detektor en artikel, hvori man havde spurgt en person fra Det Kriminalpræventive Råd, der ikke følte at der var en sådan sammenhæng. Konklusionen var klar, mente Detektor, og afkrævede Vermund en indrømmelse af, at hun havde taget fejl.

Desværre for Detektor kunne Vermund henvise til Rigspolitiets tal, der viser, at antallet af sigtelser for seksualforbrydelser begået af asylansøgere steg i 2015. Så måtte Detektor i artiklen erkende, at det ikke kan udelukkes, at de to forhold hænger sammen. Såre forudsigeligt, men vi må dog spørge, hvad der får vores allesammens monopol til at opføre sig sådan. Det skulle vel aldrig skyldes ideologi?