Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Der er tre mulige forklaringer på farcen på Det Teologiske Fakultet

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Fed teologi?

Evs Selsing

De har måske hørt om studiet »teologi«? Altså der, hvor man kan erhverve sig en universitetsgrad i tro, bibel og viden om Vorherre? Nu er der føjet et nyt emne til porteføljen på Det Teologiske Fakultet. En politisk aktivist ved navn Dina Amlund har nemlig fået lov til at skrive ph.d.-afhandling om såkaldt ’tykfobi’ – altså den væmmelige fordom om at fedme alt andet lige er dårligt. På denne strikte politiske og uvidenskabelige baggrund skal Dina skrive en videnskabelig afhandling. På et studie, der handler om at forstå det metafysiske.

Der er tre mulige forklaringer på denne farce. Enten er Det Teologiske Fakultet ophørt med at være en akademisk institution. Eller også er det sprunget ud som politisk organisation. Ja, eller begge dele. Men det er godt nyt – det må betyde, at der snart åbner sig en mulighed for at skrive afhandling om ’konservatofobi’ – altså om racistiske venstreorienterede menneskers had til borgerlige. En plads udbudt på teologi, sæføli.

Søren Pind. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvem mon betaler?

Søren Pind

De socialdemokratisk kanoniserede regioner har efter nærdødsoplevelsen under Lars Løkke valgt side: Systemet frem for borgeren. Nu er også coronatest blevet et irritationsmoment.

Formanden for danske regioner, Stephanie Lohse, fra regions-Venstre (der står i modsætning til borgeren-fremfor-systemet-Venstre ex officio) er irriteret over, at folk tager coronatest, når de skal besøge deres bedsteforældre, til bryllup eller til fodboldstævne: »Det må være rimeligt at diskutere, om det virkelig er nødvendigt at gå ned og lade sig teste, hvis man ikke har mistanke om at være smittet, og hverken har været i kontakt med smittede, eller befinder sig i gruppen af særligt sårbare.«

Javel. Mon Fru Lohse har tænkt over, hvem der betaler for disse test? Og betaler fordi det skal være muligt at leve et så normalt liv som muligt under pandemien, herunder at kunne besøge de ældre, sende ungerne afsted og også fortsat blive gift?

Groft sagt har følgende spørgsmål: Hvad er Lohses alternativ? Helt åbenbart er det, at alle skal blive hjemme og vente på, tingene går over. Sådan kan kun en højtplaceret politisk lønnet bureaukrat anskue tingene.