Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Den talende verden

05DEBjeve-Hans-Hauge-172326.jpg
BMINTERN - Hans Hauge
Læs mere
Fold sammen

Verden er ligesom en kvinde. Det kan professor V.F. Hendricks – leder af Center for Boblestudier (KU) – fortælle vennerne, der læser Politiken. Nu skal De bare høre: »Verden er genstridig,« fortæller han. Den har også et sind. Det hed i romantikken »ånden i stenen«. Verden er nemlig ligesom en kvinde ikke til »sinds at afsløre sine hemmeligheder«. Kvinden er sandheden, som Nietzsche sagde.

Ude på KU står Hendricks og spørger verden om noget. Den siger ikke noget. Tror han, den kan snakke? Så opdager han, at vi måske »spørger på den forkerte måde«. Derfor var den tavs. Og ikke nok med det: »Kendsgerninger kan indhente os«. Kan De se det? Hendricks er på vej til frokost, men bliver indhentet af et par søde kendsgerninger. Jo, det passer, som han siger: »Sandheden er altid populær«. Og mon Hendricks selv er sandheden?