Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Den nye TV-præsident

25DEBULRIK-H-Y-GROFT-SAGT-1.jpg
Ulrik HÔøΩy Groft Sagt Fold sammen
Læs mere

Af alle scener er TV-scenen den vigtigste, og Donald Trump har erobret den. Det gør journalisterne vanvittige. Det gør redaktører momentant kuldrede. Det gør politiske modstandere både gule og grønne og demokratiske af misundelse, thi demokrati avler misundelse på alle parametre. »The Donald« kan noget, de ikke selv kan, og hvad er det? Det er sprog. Det er veltalenhed. Det er duel på ord. Det er et retorisk eventyr, der overgår alt i TV-historien.

Donald Trump har erobret TV-scenen fra de faste ejere, TV-folk, TV-værter, TV-reportere, og de er rasende. Forståeligt nok, for TV-scenen er verdens største og vigtigste scene, hvor TV-reportere bliver berømte, TV-værter kåres til darlings, idoler og legender, og TV- folk i det hele taget bæres på skjolde som mediernes sande elite. Og nu er alle keglerne væltet. TV-scenen har fået ny konge, ny kejser, ny imperator – ny TV-præsident, om man vil. Det er revolution, et magtskift af dimensioner som aldrig før set i TV-historien. Lad os håbe, det breder sig til de øvrige scener.