Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Den lille forskel

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forleden var Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, og Venstres næstformand, Kristian Jensen, i DR2 Deadline for at debattere hinandens økonomiske forslag.

Anledningen var Venstres påpegning af de mange forslag fra S, som først skal finansieres efter næste valg. Begge politikere er yderst kedelige bankmandstyper. Petersens profilerende begivenhed er, at han lige er kommet ind fra SF og straks røget til tops i S, uden at nogen rigtigt forstår hvorfor. Jensens profilerende begivenhed er, at han tabte formandsopgøret med Løkke, uden at nogen rigtigt forstår hvorfor. Det er altså to politikere, som begge helt mangler en positiv historie, der kan give deres figur lidt glamour. Debatten viste, at de er lige gode til at udvælge få, brugbare detaljer fra uoverskuelige økonomiske forslag og iklæde dem manipulerende sprogdragt. De færreste seere kan altså kende forskel på dem. Derfor bør de næste gang optræde med henholdsvis røde og blå balloner bundet i ørerne, så seerne kan se forskel.