Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Den hurtigste vej

Edith Thingstrup: Formanden for Venstres Ungdom hedder Morten Dahlin. Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom hedder Camilla Schwalbe.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kan ikke blive enige om meget, og dog. Sammen har de skrevet et indlæg til Politiken, hvor de går i rette med alle, der mener, at vi har for mange unge, uerfarne politikere. »Hvorfor er der ikke flere politisk aktive halvvejs igennem livet, der har lyst til at prøve kræfter af på Borgen« spørger de to ungdomsformænd. »Det skyldes en stigende fokusering på politikernes personlige forhold, der truer med at undergrave rekrutteringen til partierne og det repræsentative demokrati,« hævder de. »Når journalister graver i dybt private personlige forhold, og uden synderlig dokumentation, smider det på forsiden af diverse aviser, hvilken type politikere tiltrækker man så? Man tiltrækker selvfølgelig de unge, der endnu ikke har nået at lave diverse personlige fejltrin, og som endnu ikke har stiftet en familie, der kan blive ramt af ondsindede rygter,« jamrer Dahlin og Schwalbe. Som om unge laver færre personlige fejltrin og bliver ramt af færre rygter end ældre.

Prøv en mere logisk forklaring. Studietiden er fuld af ferier og læseferier, der kan bruges til politik. Politik er et ganske vellønnet erhverv i forhold til SU. Politik kræver ikke engang en færdiggjort uddannelse, om end man altid - som adskillige politikere - kan pynte sit cv med ordene »påbegyndte studier i « For den initiativrige unge mand eller kvinde, der godt kan lide at springe over, hvor gærdet er lavest, er politik en oplagt mulighed. Lad være med at hykle om det. Politik er den hurtige vej til berømmelse og håndører. Ligesom Paradise Hotel. Bare for nørder.