Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Den Helle, vi kender

Eva Selsing
Læs mere
Fold sammen

Sossernes valgkampagne blev skudt i gang med nytårstalen. Derfor var vores statsminister på charmeoffensiv i Bilka Ishøj forleden. Herfra kunne man se billeder på Facebook af Helle, i varm samtale med en kvinde fra Makedonien og med et spædbarn i den ministerielle favn. Alt sammen meget lunt og meget gennemskueligt, som taget ud af en pixibog om folkeforførelse. Thornings kampagnefolk må jo tænke, at den slags virker. Det er bare svært at tro: Hvem opfatter vores smukke, veluddannede, kosmopolitiske leder som en af folket? Det er der jo ikke rigtig nogen, der gør, vel?

I disse autenticitets-tider, hvor alt handler om at være ægte, om at »være den, man er«, burde strategien have været stik modsat. Hvad med at sætte statsministeren ind i forrretningen Birger Christensen, i hjertelig samtale med en ekspedient, mens hun holder en flot taske? Det er jo den Helle, vi kender.