Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Den første?

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

På arbejdernes internationale kampdag lagde det socialdemokratiske folketingsmedlem Astrid Krag en særpræget opdatering på Facebook.

»1. maj er en festdag,« skrev Krag - og fortsatte: »Jeg glæder mig til at se Danmarks første kvindelige statsminister tale senere«.

Det underlige var ikke, at Krag ville se en statsminister tale (uden at bruge tegnsprog), men at det var Mette Frederiksen, som Krag ville beskue (og ikke Helle Thorning, som nogle trods alt vil påstå var Danmarks første kvindelige statsminister). Og dog.

Husker I valgnatten 2015? »Jeg er Danmarks første statsminister,« sagde Thorning. Man skal ikke regne med, hvad politikere siger eller skriver.

Astrid Krag påstod engang, at hun var medlem af SF, og nogle vil endda påstå, at hun engang var minister for selvsamme parti i en regering ledet af Danmarks første kvindelige statsminister.

Det var illusion det hele, og godt det samme. Tænk, hvis politikere havde styr nok på virkeligheden til at kunne bestemme over den. Så ville vi stakkels borgere virkelig være i fare.