Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Den etiske forurening

Etik og moral er det samme; alligevel lyder det lidt finere at sige etik end moral. Man hører hele tiden folk bruge ordet etik eller etisk. I disse dage er det mest om skat, skattely og Nordea. Men sandelig om ikke også de besatte områder på Vestbredden og Ryanair er uetiske. Flere kommunalpolitikere vil boykotte alle disse ting, og enhver kan jo se ligheden mellem skattely, Ramallah og en flyvetur til Madeira. (Og hvorfor skal kommunalpolitikere flyve?)

Hvis kommuner skal investere, skal det være i etiske firmaer. Men findes der etiske firmaer? De er vel kapitalistiske allesammen, og kapitalisme må for socialister være uetisk. Og det viser sig, at etik er lig med socialisme.

Det kunne være interessant at få at vide, om alle de etiske kommunalpolitikere trækker udgifter fra i skat? Lad os se deres fradrag. Fradrag er jo blot den lille mands skattely.