Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Demokratur

Lars Møller
Læs mere
Fold sammen

Mogens Lykketofte har fået ørerne i maskinen på de sociale medier. Han mener, at den britiske premierminister ikke skulle have sendt spørgsmålet om Storbritanniens tilhørsforhold til EU til folkeafstemning. Det var alt for kompliceret for almindelige mennesker.

Groft sagt er rent undtagelsesvis enig med Mogens Lykketofte. Der er mange komplicerede ting, som ikke egner sig til folkeafstemninger. Det ville ikke være et problem, hvis de folkevalgte passede deres arbejde. Populistiske partier går gerne ind for folkeafstemninger, så de kan fylde befolkningen med løgn eller utopiske garantier. Groft sagt tror, at der er to muligheder. Enten passer politikerne deres arbejde, eller også skal vi have en stærk mand eller kvinde, der kun lader folket stemme, hvis resultatet ikke betyder noget.